|
|
Lån  


 
Annonce:


1. Sørg for at have en gennemgående stil i badeværelset, f.eks. klassisk, romantisk eller minimalistisk.

2. Vær forsigtig med farver og indretning. Pangfarver bliver man hurtigt træt af. Sats på kvalitet og traditionelle løsninger, som kan holde i mange år.

3. Vælg fliser i en praktisk farve. Mørke fliser kræver mere rengøring end lyse fliser.

4. Det kan være svært at vælge fliser blandt det uendeligt store udvalg, der findes. En god retningslinje kan være at vælge store fliser til store rum og små fliser til badeværelser. Så bliver resultatet mest harmonisk. Derudover skal gulvfliserne helst være lige så store eller større end vægfliserne

5. Sæt klare og realistiske mål for badeværelset, både hvad angår økonomi og tid. Du bør planlægge arbejdet grundigt, før du går i gang.

6. Sørg for, at badeværelset overholder alle love og regler, så du slipper for skader og andre problemer, f.eks. med forsikringen.

7. Brug kun professionelle håndværkere. En stor del af arbejdet i badeværelset skal ifølge reglerne udføres af en autoriseret vvs-installatør, elektriker eller kloakmester.

8. Lav klare, detaljerede og skriftlige aftaler med håndværkere og eventuelle rådgivere.

9. Sørg for at badeværelset kan udluftet. Få frisk luft
Har dit badeværelse ingen vinduer, bør du installere en form for elektrisk udluftning, så du undgår for meget fugt.

10. Sørg for, at der er et vindue, der både kan åbnes og give lys til rummet, samt sørge for udluftning. Det er både godt for indeklimaet, husets materialer og dit velvære.

11. Husk at sørge for adgang til et toilet under ombygningen. Hvis du ikke har et ekstra toilet i huset, kan du f.eks. leje et tørkloset eller en toiletvogn.

12. Søg inspiration. Det er en god id at forberede dig grundigt, før du går i gang med at lave nyt badeværelse eller renovere det gamle. Tag rundt i flere forretninger, søg på internettet og find inspiration i blade.

13. Tegn på tern. Badeværelser er ofte små, så det er vigtigt at overveje behov og plads nøje. Tegn rummet op på ternet papir, så du tydeligt kan se, hvor meget plads du har til karbad, bruser, vask og toilet.

14. Tænk funktionelt. Husk, at badeværelset skal fungere i hverdagen. Placr de funktioner, der bruges hyppigst, ved indgangen - typisk vask og toilet. Bruser og bad må gerne være længere inde i rummet.

15. Sikring. Undgå at bruge produkter, der ikke er VA-godkendt. Skulle noget gå galt, dækker forsikringen ikke, hvis produktet ikke er godkendt.

16. Fremtidssikring. Overvej det en ekstra gang, inden du genbruger gamle rørsystemer osv. Hvis de kun holder få år, kan det blive en dyr udskiftning.

17. Let rengøringen. Hvis du ikke er typen, der holder af at gøre rent, skal du undgå blanke armaturer og krummelurer. De er svære at holde fri for kalk. Gå også uden om møbler, der står direkte på gulvet, og vælg i stedet et væghængt toilet. Skjulte rør klæder rummet og gør samtidig rengøringen nemmere. Helt lyse og meget mørke farver er sværere at holde end de gråbrune farver midt i mellem.

18. Gør badet lyst. Det er rart med lys i badeværelset. Indret med glas og andre lyse materialer, der kan tåle fugt og vand. Husk at skabe lys til barbering, og når der skal lægges makeup.

19. Plads til opbevaring. Husk at overveje muligheder for opbevaring. En håndklædestang eller en håndklædetørrer ved siden af badet er praktisk, så du har håndklæderne lige ved hånden, og de har mulighed for at tørre. Bordplads ved siden af vasken kan bruges til tandbørster og sæbe

20. Udnyt pladsen. Har du højt til loftet, så udnyt pladsen kreativt med smalle hylder i fx glas under loftet til opbevaring af håndklæder, toiletpapir osv.Information på sider:

Karbad - VVS - Håndkl&lig;de - Netbutikker - Badev&lig;relset - Gode råd om badev&lig;relset - Brudebad - Bygge - Du er her: Bademiljø - Bademiljø -